Nemzedéke értéke - értékes nemzedékek videópályázat 2017.12.11


Fotópályázat

Kilencven ezer forint „összdíjazású” fiatalok idősek videó pályázat

A Van közünk egymáshoz Alapítvány a „Nemzedéke értéke – értékes nemzedékek” pályázaton elnyert támogatásból VIDEÓ pályázatot hirdet Bárdudvarnoki és Visnyei (Visnyeszéplaki) lakosok számára. 

Az alkotó pályázaton résztvehet.bármely bárdudvarnoki vagy visnyei legalább egy fiatal és egy idősből álló minimum két, maximum 5 tagú „csapat”. 

A pályamunka: 

A programsorozat „videó klip-pályázat” részének – a kiírás szerinti – célja

„Ezt tanultam a nagyitól” (vagy idős hozzátartozótól) – videóklip-pályázat10-20 évesek számára (ezen belül újabb korcsoportok is kialakíthatók). A rövidfilmben azt kell bemutatnia a pályázónak, rendszeres találkozások alkalmával mit tanult meg a fiatal az időstől. E találkozások, tanulási folyamat témája lehet bármi – háztartás körüli munka, konyha-művészet, kertészkedés – aminek kézzelfogható eredménye van (pl. befőzés, sütemények, kutyaház stb.) A tevékenységet folyamatosan rögzíteni szükséges videó formájában, amely az együttműködés minőségét, intenzitását, tartalmi értékét fejezi ki majd pár perces videóban, mint pályaműben összevágni. A videóklip terjedelme min. 1 perc, max. 2,5 perc, amelyből kiderül, hogy több találkozás, hosszabb együttműködés valósult meg.”

Ennek alapján kiírásunkban pályázó csapatonként beküldhető maximum a csapattagok számának megfelelő számú videó klip. (Mintha minden csapattag önállóan adott volna be egy-egy klippet.)

A videó klippekkötelező tartalmaa fenti: „ezt tanultam a nagyitól” – a fenti kiírásban megjelent elvárás. 

Célszerű a videó klipnek címet adni, feliratozni, zenét alá vágni !

A pályamunkabeadása: a video klippeket az Alapítvány email címére vankozunk@gmail.com várjuk.

A pályázat beadási határideje: 2017. december 11. 

Értékelés, visszajelzés: A díjkiosztón 

A várható díjazás:a legjobb alkotásokat egy esti program keretében a tekinthetik majd meg az érdeklődők. A legjobb klippek – a pályázóval egyeztetetten – az alapítványunk honlapján lesznek elérhetőek. A legjobb alkotások összesen 90 000 Ft-nak megfelelő tárgy jutalomban, juttatásban részesülnek!

Előnyt jelent: A részvétel a videó vágási, klip készítési tanfolyamon. Az idősek és fiatalok által közösen 2 idős – egy fiatal arányt betartó csapat. (A pályázat kiíró elvárása az idősek 2/3 fiatalok 1/3 arányú képviselete a projektben.) 

A támogatást az Emberi Erőforrás Támogatás kezelő NEMZEDÉKEK – 17 pályázata tette lehetővé.

logók

Megosztás: