Felhívás


Oályázati logók

A Van közünk egymáshoz Alapítvány a „Nemzedéke értéke – értékes nemzedékek” pályázaton elnyert támogatásból VIDEÓ pályázatot hirdet

Bárdudvarnoki és Visnyei (Visnyeszéplaki) lakosok számára.

Az alkotó pályázaton résztvehet:

bármely bárdudvarnoki vagy visnyei legalább egy fiatal és egy idősből álló minimum két, maximum 5 tagú „csapat”.

A pályamunka:

A programsorozat „videó klip-pályázat” részének – a kiírás szerinti – célja

„Ezt tanultam a nagyitól” (vagy idős hozzátartozótól) – videóklip-pályázat 10-20 évesek számára (ezen belül újabb korcsoportok is kialakíthatók). A rövidfilmben azt kell bemutatnia a pályázónak, hogy hosszabb időtartam (2-6 hónap, pl. a nyári vakáció) alatt, rendszeres találkozások alkalmával mit tanult meg a fiatal az időstől. E találkozások, tanulási folyamat témája lehet bármi – háztartás körüli munka, konyha-művészet, kertészkedés – aminek kézzelfogható eredménye van (pl. befőzés, sütemények, kutyaház stb.) A tevékenységet folyamatosan rögzíteni szükséges videó formájában, amely az együttműködés minőségét, intenzitását, tartalmi értékét fejezi ki majd pár perces videóban, mint pályaműben összevágni. A videóklip terjedelme min. 1 perc, max. 2,5 perc, amelyből kiderül, hogy több találkozás, hosszabb együttműködés valósult meg.

Ennek alapján kiírásunkban pályázó csapatonként beküldhető maximum a csapattagok számának megfelelő számú videó klip. (Mintha minden csapattag önállóan adott volna be egy-egy klippet.) A klipnek avi? formátumúnak kell lennie.

A videó klippek kötelező tartalma a fenti: „ezt tanultam a nagyitól/nagyapótól” – a fenti kiírásban megjelent elvárás.

Célszerű a videó klipnek címet adni, feliratozni, zenét alá vágni !

A videó klip-készítéshez augusztus végére tanfolyamot szervezünk:

Első alkalom a faluházban – bemutató, telefonos videó vágási technikák (nem az igaziak) ezért

Második alkalom a Kaposvári Egyetemen – ahova a szállítást megszervezzük (a falubusz, más autó) viszi-hozza a résztvevőket. Itt a számítógépes netes és nem netes videó vágási feliratozási, klip készítési technikák elsajátítására gyakorlására- akár a már elkészült anyag vágására is - lesz lehetőség.

Harmadik alkalom az időseknek, kevésbé rutinos számítógép használóknak szól, akik a videózás, videó átjátszás számítógépre, videó szerkesztési alapokat sajátíthatják el, - hogy fel tudjanak zárkózni unokáikhoz!

Minden alkalom délután négy után 3 órás időtartamban – a résztvevőkkel egyeztetetten augusztus végén kerül megtartásra.

A pályamunka beadása: a video klippeket az Alapítvány email címére vanközünk@gmail.com várjuk.

A pályázat beadási határideje : 2017. szeptember 30.

Értékelés, visszajelzés: 2017 október 3.

A várható díjazás: a legjobb alkotásokat egy esti program keretében a faluházban tekinthetik majd meg az érdeklődők. A legjobb klippek – a pályázóval egyeztetetten – az alapítványunk honlapján lesz elérhető. A legjobb alkotások 80 000 Ft-nak megfelelő tárgy jutalomban, juttatásban részesülnek! (Pl. vaku, kamera állvány, ajándék utalvány, később kerülnek megvásárlásra. A csapat létszáma a díjaknál nem kerül figyelembe vételre.)

Várhatóan 3 díj kerül kiosztásra, de a zsűri fenntartja a jogot további különdíjak, (legfiatalabb, legidősebb, legötletesebb, legjobb széplaki, stb…) kiadására is.

Előnyt jelent : A részvétel a videó vágási, klip készítési tanfolyamon. Az idősek és fiatalok által közösen 2 idős – egy fiatal arányt betartó csapat. (A pályázat kiíró elvárása az idősek 2/3 fiatalok 1/3 arányú képviselete a projektben.)

A támogatást az Emberi Erőforrás Támogatás kezelő NEMZEDÉKEK – 17 pályázata tette lehetővé.

Oályázati logók

Megosztás: