Tisztelet 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt


Pesti srác 1956

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Bárdudvarnok Községi Önkormányzat pályázatot hirdet a település fiatal és önmagukat fiatalnak érző lakói számára

„PESTI SRÁC 1956”

címmel.

A pályázat témája:
Hogyan látják az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseit, fiataljait, illetve az akkor élt és a forradalmat átélt gyerekeket. Vajon mit jelenthetett számukra akkor és ott a szabadság, miként érezhettek, miként viselkedhettek ebben a kiemelkedően meghatározó időszakban.

Kérjük a vállalkozó szelleműeket, hogy A/4, vagy A/3-as rajzlapon, számukra legjobban kedvelt technikával készítsenek alkotásokat, pályaműveket, akár többet is, amelyeken megelevenedik a pályázat témája, és amelyeket a pályázati eljárásban - annak nyilvánosságra hozatala és közkinccsé tétele mellett - kívánnak benyújtani.

A pályamunkákat 2015. október 21. napján 12: 00 óráig várjuk a Bárdudvarnoki Közös Önkormányzati Hivatal Székhelyén (7478 Bárdudvarnok, Bárd ltp. 36.) történő személyes, vagy törvényes képviselő (szülő) általi benyújtása útján. Kérjük, hogy a pályamunkák hátoldalán kerüljön jól olvashatóan feltüntetésre a pályázó neve, életkora és lakcíme.

A pályamunkák elbírálására a következő korcsoportokban kerül sor:

I. korcsoport: 6-10 éves korúak,

II. korcsoport: 11-14 éves korúak,

III. korcsoport: 15-18 éves korúak,

IV. korcsoport: 18 éven felüliek.

A pályamunkák elbírálását szakmai zsűri végzi.

A pályaművekből a lipótfai Dr. Ereky István Emlékházban kiállítást rendezünk, melynek megnyitójára, 2015. október 24. napján (szombat) 16.00 órára minden érdeklődőt ezúton is szeretettel meghívunk.

A pályázati eljárás eredményhirdetésére és a díjkiosztóra 2015. október 26. (hétfő) 18.00 órakor kerül sor a lipótfai Dr. Ereky István emlékházban.

Bárdudvarnok Községi Önkormányzat a jelen pályázati kiírással is fejet kíván hajtani a történelmünket nagyban meghatározó 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt, ennek szellemében várjuk a tiszteletüket ily’ módon kifejező pályázók munkáit.

Bárdudvarnok, 2015. október 12.

Tisztelettel:

Mester Balázs polgármester és Berkesi Gyula ötletgazda.