Hirdetmény


Polgárvédelmi felhívás

HIRDETMÉNY

BÁRDUDVARNOK TELEPÜLÉS polgári védelmi szervezetébe önkéntes alapon való bekapcsolódásra van lehetőség.

Magyarország Alaptörvényének XXXI. Cikk (5) bekezdése értelmében a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgárok számára honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében polgári védelmi kötelezettség írható elő.

A polgári védelmi kötelezettség az adatszolgáltatási, a bejelentési, a megjelenési kötelezettséget és a polgári védelmi szolgálatot foglalja magában.

Emellett a polgári védelmi szervezet munkájában önkéntes jelentkezés alapján is lehetőség van részt venni.

A katasztrófavédelemről szóló törvény az önkéntes részvételről az alábbiak szerint rendelkezik:

Polgári védelmi feladat ellátására önkéntesen jelentkező személy külön jogszabály szerinti nyilatkozatot tesz, melyben kinyilvánítja a rendelkezésre állás tartalmát és az alkalmazás feltételeit.”

Kérjük, hogy akik a polgári védelmi szolgálat ellátására elhivatottságot éreznek, és a szervezet munkájában részt kívánnak venni, a szervezetben való részvételi szándékot a rendelkezésre állás tartalmát és az alkalmazás feltételeit tartalmazó nyilatkozat kitöltésével, és visszajuttatásával jelezzék. A nyilatkozat letölthető a település honlapjáról, vagy személyes átvehető ügyfélfogadási időben a Bárdudvarnoki Közös Önkormányzati Hivatalnál.

A polgári védelmi szolgálatról és az annak körében teljesítendő feladatokról a Bárdudvarnoki Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referense (Takácsné F. Marianna) további információkkal szolgál.

Elérhetőségek:

Bárdudvarnoki Közös Önkormányzati Hivatal

7478 Bárdudvarnok, Bárd utca 36.

Telefon: 82/577-086

E-mail: bardudvarnok@kapos-net.hu

Mester Balázs polgármester

Megosztás: