Bárdudvarnok

Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda


Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda


7478 Bárdudvarnok, Bárd utca 82.
Email: bardiovi.82 [kukac] gmail.com

Telefon: 82/478-802

Mobil: 20/372-19-86


Vezető: Tóth Tamás Gáborné


Röviden magunkról, értékeinkről


A Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda 2018. szeptember 1-e óta viseli nevét - a Bárdudvarnoki Egységes Óvoda-Bölcsőde jogutódjaként. A zselici tájvédelmi körzet északi határától nem messze, csendes, nagyon szép táji környezetben helyezkedik el. Az erdőségek, tavak, patakok ideális környezeti adottsággal bírnak az óvodás gyermekek egészség- és környezettudatos nevelésének megvalósításához, természetjárások, kirándulások ideális helyszíne. 

Környezetünk rendkívüli természeti és kulturális adottságait felismerve döntöttünk úgy, hogy az óvodánkba járó gyermekeket tudatosan ezen helyi értékek felismerésére, megismerésére, megbecsülésére szeretnénk nevelni. Kiindulópontnak tekintjük a magyar néphagyományokat, népművészetet, de mindezeken túl nyitottak vagyunk más művészeti ágakra és Bárdudvarnok egyéb kulturális kincseire.

„Kincseink - a Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda környezet-és művészetközpontú helyi pedagógiai programja” az esztétikai-művészeti nevelés szellemiségében célozza meg a gyermekek nevelését, melynek megvalósulása során hangsúlyozottan épít közvetlen környezetünk, szülőföldünk értékeire, a magyar nép hagyományaira, művészetére, valamint a magyar óvodapedagógia hagyományaira.

Programunk tervezésekor, illetve a megvalósítás folyamatában figyelembe vesszük gyermekcsoportjaink életkori sajátosságait, az aktuális eseményeket.

Célunk, hogy az általunk közvetített értékek járuljanak hozzá a gyermekek boldog, élményekben gazdag gyermekkorához, amelynek során megszerzett tapasztalataik gazdagítják őket és családjaikat egyaránt.

Az óvoda épülete és a csoportszobák berendezései esztétikusak, barátságosak, nyugalmat sugároznak; a dekoráció az évszakok változásaihoz és az aktualitásokhoz igazodik.

Személyi feltételek

Intézményünkben a személyi feltételek a törvényi előírásoknak 100 %-ban megfelelnek.

Mindkét óvodai csoportban két főiskolai végzettségű óvodapedagógus - egyikük az óvodavezető, és egy-egy szakképzett dajka dolgozik. 

Épületünk esztétikus, gyermekbarát, jól felszerelt, teljesen akadálymentesített. 2015-ben épült újjá, Bárdudvarnok Község Értéktárának értéke.


Májusfa-kitáncolás és kiállítás az Óvodában


MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3. MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3.MÁJUSFA-KITÁNCOLÁS ÉS KIÁLLÍTÁS AZ ÓVODÁBAN-2019. JÚNIUS 3.


Pedagógiai programunkhoz kapcsolódóan 4. éve táncoltuk ki az óvoda májusfáját, ami az óvodai közösség fája. „Kincseink-a Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda környezet-és művészetközpontú pedagógiai programja a mindennapok során az esztétikai-művészeti nevelés, valamint a néphagyományok szellemiségében célozza meg a gyerekek nevelését, melynek megvalósulása során hangsúlyozottan építünk közvetlen környezetünk, Bárdudvarnok helyi értékeinek megismertetésére, megszerettetésére. Ezért minden évben minden évszakban aktív kapcsolatot alakítunk ki egy-egy helyi értéket közvetítő bárdudvarnokival, aki hozzájárulhat az óvodások ismereteinek bővítéséhez, élményeik bővítéséhez.
Ősszel, ahogy a korábbi években is- Szombathelyi Tibornál jártunk, ahol csodálatos természeti környezetben néztük meg Tibi háziállatait, a tavat, az erdőt. Mindig szeretettel fogadott bennünket és szívesen kalauzolta a gyerekeket.
Szomorú, hogy ő nem lehetett velünk. Segítségével olyan élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodtak az óvodások és mi, felnőttek is, amelyekre sokáig emlékezni fogunk.
Télen Berkesi M. Ágotával vettük fel a kapcsolatot, amelynek apropója egy, az Agórában meghirdetett rajzpályázaton való sikeres részvétel volt. Ágota ezután a nagycsoportosokat végigkalauzolta az Agórában egy miniatűr-és egy fényképkiállításon. A gyerekek ezeket az élményeket rajzban is megjelenítették, valamint az uta-zás élménye megjelent játékukban is. A fényképezés ma már a családok mindennapjainak aktív részese, szívesen vették kezükbe a gyerekek a fényképezőgépet, mellyel a természet szépségeit, valamint egymást és a környezetszennyezés néhány példáját is megörökítették.
Tavasszal Császár Csilla Monty Roberts instruktornál jártunk több alkalommal, ahol a gyerekek a ló és az ember közötti kommunikációról, kapcsolatukról szereztek ismereteket.
Településünk egyedi természeti környezettel rendelkezik, amelynek szeretetére, megóvására igyekszünk nevelni óvodásainkat. Kiállításunkat az értékek, valamint a gyermekek munkáinak bemutatásával állítottunk össze.

Tóth Tamás Gáborné, óvodavezető

A Bárdudvarnoki Óvoda épülete

Gyermekrajzok

További képek az óvodánkról itt


Dokumentumok


Házirend letöltése itt

Pedagógiai Program letöltése itt

Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda
intézményi tanfelügyelet eredménye (2018. 12. 06.)