Bárdudvarnok

Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda


Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda


7478 Bárdudvarnok, Bárd utca 82.
Email: bardiovi.82 [kukac] gmail.com

Telefon: 82/478-802

Mobil: 20/372-19-86


Vezető: Tóth Tamás Gáborné


Röviden magunkról, értékeinkről


A Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda 2018. szeptember 1-e óta viseli nevét - a Bárdudvarnoki Egységes Óvoda-Bölcsőde jogutódjaként. A zselici tájvédelmi körzet északi határától nem messze, csendes, nagyon szép táji környezetben helyezkedik el. Az erdőségek, tavak, patakok ideális környezeti adottsággal bírnak az óvodás gyermekek egészség- és környezettudatos nevelésének megvalósításához, természetjárások, kirándulások ideális helyszíne. 

Környezetünk rendkívüli természeti és kulturális adottságait felismerve döntöttünk úgy, hogy az óvodánkba járó gyermekeket tudatosan ezen helyi értékek felismerésére, megismerésére, megbecsülésére szeretnénk nevelni. Kiindulópontnak tekintjük a magyar néphagyományokat, népművészetet, de mindezeken túl nyitottak vagyunk más művészeti ágakra és Bárdudvarnok egyéb kulturális kincseire.

„Kincseink - a Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda környezet-és művészetközpontú helyi pedagógiai programja” az esztétikai-művészeti nevelés szellemiségében célozza meg a gyermekek nevelését, melynek megvalósulása során hangsúlyozottan épít közvetlen környezetünk, szülőföldünk értékeire, a magyar nép hagyományaira, művészetére, valamint a magyar óvodapedagógia hagyományaira.

Programunk tervezésekor, illetve a megvalósítás folyamatában figyelembe vesszük gyermekcsoportjaink életkori sajátosságait, az aktuális eseményeket.

Célunk, hogy az általunk közvetített értékek járuljanak hozzá a gyermekek boldog, élményekben gazdag gyermekkorához, amelynek során megszerzett tapasztalataik gazdagítják őket és családjaikat egyaránt.

Az óvoda épülete és a csoportszobák berendezései esztétikusak, barátságosak, nyugalmat sugároznak; a dekoráció az évszakok változásaihoz és az aktualitásokhoz igazodik.

Személyi feltételek

Intézményünkben a személyi feltételek a törvényi előírásoknak 100 %-ban megfelelnek.

Mindkét óvodai csoportban két főiskolai végzettségű óvodapedagógus - egyikük az óvodavezető, és egy-egy szakképzett dajka dolgozik. 

Épületünk esztétikus, gyermekbarát, jól felszerelt, teljesen akadálymentesített. 2015-ben épült újjá, Bárdudvarnok Község Értéktárának értéke.Dokumentumok


Házirend letöltése itt

Pedagógiai Program letöltése itt

Bárdudvarnoki Mesepalota Óvoda
intézményi tanfelügyelet eredménye (2018. 12. 06.)