Termelői piac Bárdudvarnokon

Nagy örömmel adjuk mindenki tudtára, hogy Bárdudvarnokon termelői piac alakult Petörke Portéka néven. Kiváló helyszín a Petörke-tó partja, hogy friss és ízletes zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, mézet, lekvárt, s minden mást vásároljanak családjuk asztalára. Az első piacnap 2011. június 11. pünkösd szombatja volt, ekkor volt egyben a bárdudvarnoki falunap is 2011-ben.

Petörke Portéka

Miért jobb a termelői piacon vásárolt áru a szupermarketek kínálatánál?

  • Mert hazai: mindent helyben, vagy a közelben termelnek, készítenek.
  • Mert finom: nem ízetlen, felfújt, napot sem látott agyonvegyszerezett penészvirág.
  • Mert megbízható: a kofa odahaza ugyanezt fogyasztja.
  • Mert friss: közvetlenül a piac napján szedik a zöldségeket, sütik a finom sütiket.
  • Mert környezetbarát: minimális a csomagolóanyag, alacsony a szállítási költség.
  • Ráadásul piacra járni jó!Kiket várunk a Petörke Portéka piacnapjaira?

Várjuk azokat a termelőket, akik szívesen árulnának saját termesztésű zöldséget, gyümölcsöt, virágot; saját készítésű mézet, lekvárt, savanyúságot, szörpöt, bort, befőttet, tejtermékeket, sajtot, kenyeret, süteményt...
Várjuk a kézműveseket, akik színesítenék a kínálatot: fazekas, kosárfonó, mézeskalácsos, nemezelő, bőrös, gyertyás, szappanos...
Várjuk a bolhapiac szerelmeseit, hiszen ami egyiknek kacat, az a másiknak kincs. Itt csak a képzelet szabhat határt; lehet kipakolni játékot, ruhát, könyvet, alkatrészeket, berendezési tárgyakat, cipőt, újságot, régiséget.
Várjuk a vásárlókat, akik szeretnének bevásárolni, nézelődni, téblábolni, kíváncsiskodni, kóstolgatni, kérdezősködni, finomságokkal jóllakni.
A piacozás emellett remek alkalom arra, hogy csodaszép környezetben töltsük az időnket, hogy találkozzunk a barátainkkal, hogy új ismeretségeket kössünk, hogy beszélgessünk egymással, hogy sétáljunk egyet a tóparton, hogy a gyerekek bogarásszanak a réten, hogy mindannyian jól érezzük magunkat.
A piac csak úgy működik jól, ha mindannyian beletesszük a saját munkánkat, energiánkat, lelkesedésünket. Amiért teszünk valamit, az a miénk!
Az árusok termésük/termékük legjavát hozzák, minden szombaton kipakolnak, barátságosak, és mindig mosolyognak. A vásárlók minden héten jönnek, nem ijednek meg egy kis esőtől; elhívják az ismerőseiket is, és a szomszéd néninek is itt vásárolnak be.

A piac ideje: minden második szombat délelőtt 9–12 óráig.
Az asztalról minden árusnak magának kell gondoskodnia.

Helypénzt nem szedünk.


Petörke Portéka Bárdudvarnok
Petörke Portéka Bárdudvarnok

Petörke Portéka Bárdudvarnok
Petörke Portéka Bárdudvarnok

Petörke Portéka Bárdudvarnok
Petörke Portéka Bárdudvarnok

Petörke Portéka Bárdudvarnok
Petörke Portéka Bárdudvarnok


A Petörke Portéka honlapja - kattintson ide!